Wat een verrassing! Tijdens de Duurzaamheidsavond op 8 oktober in ZINin kreeg de werkgroep Groene kerk het Reizende Duurzame Compliment uitgereikt.

V.l.n.r.: Johan Schoppink, Dick de Vente, dhr. Van den Born en mevr. Paalman.

Het Reizende Duurzame Compliment is een initiatief van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. De Stichting wil hiermee mensen, groepen, organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor een duurzame samenleving in de gemeente Hellendoorn.

Voor het eerst werd het in okt. 2018 uitgereikt aan Energie Neutraal Haarle, die het doorgaf aan de Jan Barbierschool, die het weer doorgaf aan de heer Marten Westra, en hij gaf het door aan de werkgroep Groene kerk.

Marten Westra:

De werkgroep GROENE KERK laat zien hoe men inhoud kan geven aan de opdracht om goede rentmeesters te zijn van onze aarde.

Door dit compliment wordt duidelijk gemaakt dat in de kerk ook gedacht en gewerkt wordt aan een beter klimaat, en het milieubewustzijn wordt bevorderd.

Het kunstwerk is vervaardigd door Monique Nijmeijer uit Wierden. Het is een houten sculptuur, waar je bijvoorbeeld een juichend persoon in kunt zien. In het glaskunstwerk in de sculptuur kunnen zowel bladeren als een vlinder herkend worden, als symbolen van de flora en de fauna van onze aarde. De kleuren groen en blauw symboliseren het water en de natuur waarvoor we als mens verantwoordelijk zijn.

Voor het kunstwerk is in ’t Centrum een passende plek gevonden, totdat wij het doorgeven aan de volgende kandidaat.

Als u een goede kandidaat weet, houden wij ons aanbevolen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment