Week van Gebed 2018 voor de eenheid van de kerken ‘RECHT DOOR ZEE’

 

 

 

 

Van 21 t/m 28 januari vindt de Week van Gebed plaats. Christenen in Nederland komen in deze week samen rondom het thema “Bevrijd uit slavernij”, voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Nijverdal / Hellendoorn zijn er  gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom.

Tijdens de Week van Gebed zullen tevens de momenten van de “Geloofsgesprekken”  worden ingepland, waar mogelijk aansluitend bij de gebedsbijeenkomsten.
Kijk voor verdere informatie ook op Facebook met zoekterm ‘geloof in gesprek nijverdal/hellendoorn’

Op zondag 21 Januari wordt de gezamenlijke startdienst van de Week van Gebed gehouden in “het Centrum”, tijdstip 18.30 – 20.00 uur. Ds. Bertine van de Weg zal hierin voorgaan, samen met Niek Kuipers van Beth-Shalom. De muzikale ondersteuning zal worden verzorgd door het koor “Pajoko” en er is een symbolisch moment opgenomen, met medewerking van vertegenwoordigers van de deelnemende kerken.

Maandag 22 januari zal in de Volle Evangelie Gemeente “Beth-Shalom” een avond met kringgebed worden gehouden waarin we samen bidden voor kerk en wereld. Marcel Ticheler zal deze avond verzorgen, tijdstip 19.00 – 20.00 uur.

Woensdag 24 januari is er een gezamenlijke gebedsavond in de St. Sebastianuskerk in Hellendoorn, verzorgd door Gerard Legtenberg en Ds. Robbert Jan Perk, tijdstip 19.00-20.00 uur.

Donderdag 25 januari staat om 20.00 uur in “het Spectrum” een avond van “Op weg in de Stilte” gepland mmv  Sanny Bruijns o.carm  (zie https://www.facebook.com/opwegindestilte/)

Voorafgaand zal  Annemarie Altena en anderen ons voorgaan in  het avondgebed met getijden-gebeden, tijdstip 19.00 – 19.45 uur.

Vrijdag 26 januari wordt vanaf 19.30 uur een gebedsavond georganiseerd in “het Vischnet”, voor en door tieners en jeugd, o.l.v. Egbert Jan Haselhorst en Martijn Jan van Breden.

De Week van Gebed wordt afgesloten met een gezamenlijke praisedienst in “het Centrum”, op zondagavond 28 januari van 18.30 – 20.00 uur. Ds. Wil Kaljouw zal hierin voorgaan, de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de bekende praiseband Amaze uit Enschede en het thema is recht door zee. Tijdens de dienst zal er een terugkoppeling plaatsvinden over de Week van Gebed en de Geloofsgesprekken.

De bijeenkomsten staan onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn.  Voor informatie kunt u terecht bij Ds. Robbert Jan Perk (0548-613363 of robbertjanperk@planet.nl ) of Marcel Ticheler (0548-619647 / tichelermarcel@gmail.com)

Kijkt u ook op de website van de Raad van Kerken http://www.raadvankerkennijverdal-hellendoorn.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *