”Op weg in de stilte” is een werkgroep van de Raad van Kerken Nijverdal – Hellendoorn. 

In een drukke, snel veranderende tijd zoeken veel mensen naar houvast. Steeds meer mensen vinden inspiratie in de rust en het ritme van de kloostertraditie. De meditatievormen die daarin worden geboden helpen om de drijfveren te vinden van de onrust in het hart en het leven.  Met een aantal mensen uit Nijverdal en Hellendoorn zijn we die zoektocht naar rust en stilte ook aangegaan. Ieder voor zich, maar ook met elkaar. Simpelweg door het al zoekend met elkaar in praktijk te brengen.   

In het seizoen 2018-2019 gaan we verder met maandelijkse (avond)bijeenkomsten rondom stilte en meditatie. We kiezen voor verschillende vormen zoals stiltewandelingen, lectio divina (=meditatief bijbellezen), creatieve werkvormen, liederen/gebeden e.d.. Van tijd tot tijd nodigen we iemand uit die de avondbijeenkomst begeleidt vanuit zijn/haar eigen ervaring met spiritualiteit en meditatie. Iedere avond is er een korte viering (avondgebed) met stilte, liederen en een Bijbellezing. 

De vierde donderdag van de maand is de vaste avond voor ‘Op weg in de stilte’. De meest actuele informatie kunt u vinden op onze facebookpagina. Via de kerkbladen en de diverse plaatselijke media proberen we u op de hoogte te houden. 

Aanvang: 20.00uur (inloop vanaf 19.30uur), locatie: Het Spectrum bij de Regenboog aan de Grotestraat in Nijverdal. Het afsluitend avondgebed houden we in de Regenboog, meestal rond 21.30 uur. 

Initiatiefgroep ‘Op weg in de stilte’, Contact: Annemarie Altena, annemarie.altena@gmail.com of 0548-620539.    

www.facebook.com/opwegindestilte