Berichten over de Vervolgde Kerk volgen elkaar momenteel snel op, zowel in positieve als negatieve zin. Recent het bericht dat Asia Bibi verenigd is met haar gezin in Canada. Waar ze eindelijk weer een normaal leven op kan pakken in vrijheid, God zij dank daarvoor. Tegelijk ook bedreigend, nu de aandacht van de internationale gemeenschap minder op Pakistan gericht raakt en mogelijk extreme groepen hun woede, over de in hun ogen onterechte vrijspraak, op de christenen zullen richten. Ook voor de advocaat, die het aandurfde Asia te verdedigen, is het verre van veilig.

Alweer enkele weken geleden kwamen de verschrikkelijke berichten uit Sri Lanka, waar met Pasen meer dan 300 personen het leven verloren en velen gewond raakten in verwoestende aanslagen op diverse kerken, opgeëist door IS.

Voor India is Open Doors een 2-jarige gebedsactie begonnen vanwege de dreigende houding van groepen hindoes, gesteund door overheid, die van India een land alleen voor hindoes willen maken. De christenen daar ervaren dagelijks de toegenomen vijandigheid.

Vorige week is de Ramadan gestart, de jaarlijkse vastentijd voor de moslims. Ook hieruit volgt vaak extra druk voor christenen in een moslim omgeving, vooral voor hen met een moslim achtergrond en voor geheime gelovigen. Veel reden om weer te bidden, binnenkort ook in gezamenlijkheid tijdens de Nacht van Gebed, vrijdag 21 juni.

  • Bid voor de christenen in Pakistan en voor de advocaat van Asia Bibi
  • Bid voor al die nabestaanden en gewonden in Sri Lanka, voor hun opgelopen trauma’s
  • Voor de christenen in India, dat ze zich niet laten intimideren
  • Voor de moslimwereld, dat ze juist in deze vastentijd de Here Jezus mogen ontdekken

Bron: Open Doors

Marcel Ticheler,
Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment