Als je aan de kerkmarkt denkt, denk je aan het voorjaar, aan de zaterdag voor de Stille Week. Maar corona heeft ons al twee jaar dwars gezeten. En het was zo’n geweldig gebeuren en zo gezellig…. Het gaf reuring in de gemeente en… het leverde een mooi bedrag op: de helft voor twee oud-gemeenteleden die werkzaam zijn in de zending, de andere helft te besteden in onze kerkgebouwen.

We wachten niet tot 9 april volgend jaar. We organiseren nù een kerkmarkt,                                       een herfstkerkmarkt op zaterdag 30 oktober van 10.30 – 14.30 uur in Het Centrum.

De markt is wat beperkter dan u gewend bent van de markt in het voorjaar, maar vast net zo gezellig. Natuurlijk zijn er bloemstukken en kransen in prachtige herfstkleuren te koop.

De bakkers bakken weer de lekkerste oliebollen om direct van te smullen of om mee te nemen. Er is al een voorraad advocaat (‘Kerkgenot’) gemaakt. Uit ervaring weten we dat er veel animo is voor de potjes. Er is koffie/thee en daar hoort natuurlijk een punt appeltaart bij of een plak cake, kruidkoek of arretjescake. Er kan zelfs geluncht worden met broodjes en een kop soep. U merkt het: de inwendige mens wordt niet vergeten.

Ook de tafels met boeken zijn er weer: van kinderboeken (denk even vooruit aan 5 december!) tot thrillers en van (streek)romans tot populair wetenschappelijke werken. Op de boekentafel vinden we ook weer de legpuzzels, van de wat makkelijke tot de grote van meer dan 1000 stukjes. De lp’s en cd’s worden ook weer aangeboden. Goede muziek voor een klein prijsje.

De timmerlui zijn ook bezig geweest. Ze dachten niet alleen vooruit aan het voorjaar: vogelnestkastjes, maar ook de vogels in de winter hebben hun aandacht. Ze maakten houders voor pindakaaspotten. De houders zijn op de markt te koop; voor de potten met pindakaas moet u in de supermarkt zijn.

Genoeg om er een geweldige herfstkerkmarkt van te maken.