Kerkdiensten tijdens lockdown 

Na de toespraak van premier Rutte op 14 december jl. hebben het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken en onze landelijke kerk een advies uitgebracht over de kerkdiensten. Gelet op dat advies en alles overwegende is besloten dat alle geplande kerkdiensten bij leven en welzijn doorgaan.  De diensten kunnen thuis worden ‘bijgewoond’ via Kerkomroep of YouTube. Voor degenen die dat niet kunnen en voor hen die toch liever aanwezig willen zijn, is in iedere dienst een beperkt aantal plaatsen (maximaal 30) beschikbaar. Reserveren kan via ‘Aanmelding kerkdiensten’.

We realiseren ons dat het voor velen een teleurstelling is dat zeker in deze kersttijd niet meer mensen fysiek aanwezig kunnen zijn in een dienst, maar het kan helaas niet anders. Hopelijk voelen we ons als weinigen in de kerk en velen thuis bij tv, laptop, pc, tablet, smartphone of kerkradio met elkaar verbonden. “Het Licht schijnt overal!”

 

Online

De diensten zijn – ook achteraf – te volgen via Kerkomroep (PG Nijverdal De Regenboog of Het Centrum) of via de YouTube-kanalen (PG Nijverdal Het Centrum en PG Nijverdal De Regenboog).  NB De dienst in De Regenboog kan alleen achteraf via YouTube worden gevolgd, rechtstreeks alleen via Kerkomroep.

Voorbede

Voor de diensten kan via de predikanten telefonisch of per mail voorbede worden gevraagd.

Collecte

Er is per zondag één collectedoel, dat vermeld is in kerkblad en nieuwsbrief. Aan de collectes kan worden bijgedragen via de scipio-app of door een bedrag over te maken op de aangegeven bankrekening. Voor kerkgangers staat bij de uitgang een collectekoker.

Pastoraat

Voor contact met een predikant kunt u telefonisch of per mail een afspraak maken. Bij afwezigheid (zie kerkblad en/of nieuwsbrief), nemen anderen waar.

Aandachtspunten kerkgangers

*Kom bij verkoudheids- of andere corona-gerelateerde klachten niet naar de kerk en laat  u testen;

*houd minimaal anderhalve meter afstand van anderen, ook bij binnenkomst en vertrek, zowel in de kerk als buiten;

*draag een mondkapje bij binnenkomst en vertrek en maak gebruik van het desinfecteringsmiddel dat bij de ingang staat.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment