Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, ieder jaar opnieuw en honderdduizenden mensen voelen zich - in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag – door gebed verenigd en bemoedigd. In Nederland gebeurt dat op ruim 500 plaatsen. Wereldgebedsdag begon in 1927 in Amerika. Nederland doet sinds 1929 mee met de jaarlijkse viering. De hele dag zullen er overal in de wereld gebedssamenkomsten plaatshebben, waardoor er 24 uur lang wordt gebeden. Het wordt een ketting van gebed de hele wereld door! De workshop van het schrijvers Comité voor de viering van Wereldgebedsdag 2021 werd gehouden in de Presbyteriaanse kerk, Port-Vila, Vanuatu van 9 tot 13 april 2018. De workshop startte officieel het schrijfproces en de wereld zal het resultaat ontdekken op 5 maart 2021. Samen bidden, samen vieren, samen delen! We kunnen dit jaar helaas geen fysieke viering houden. Maar het zou heel jammer zijn als de mensen in Vanuatu na drie jaar wachten geen geld zouden krijgen. Toch kunt u hen wel steunen door een bijdrage over te maken op bankrekeningnummer: NL48 TRIO .39. 2248 39 t.n.v. Stichting Nederlands Comité Wereldgebedsdag onder vermelding van: collecte afd. Hellendoorn-Nijverdal (WGD heeft ANBI-status, dus fiscaal aftrekbaar). De collecte wordt bestemd voor drie goede doelen. Dankzij uw bijdrage krijgen mensen in achtergestelde posities een steuntje in de rug. Als alternatief voor de plaatselijke vieringen is in Lelystad een viering opgenomen die vanaf 25 februari beschikbaar komt op You Tube via: Wereldgebedsdag; https://youtu.be/zCktlQZ75Mo Er wordt nog geprobeerd om de viering via Hoi mogelijk te maken, maar dat is nog niet zeker. Volg de berichtgeving via Kerkwebsites, kerkbladen en de nieuwsbladen. Meer informatie op: Website www.wereldgebedsdag.nl en Facebook: Wereldgebedsdag Nederland.

 

Vrijdag 5 maart 2021 Wereld­gebedsdag

een viering uit Vanuatu Thema: ‘Rotsvast’

 

Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, ieder jaar opnieuw en honderdduizenden mensen voelen zich – in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag – door gebed verenigd en bemoedigd. In Nederland gebeurt dat op ruim 500 plaatsen. Wereldgebedsdag begon in 1927 in Amerika. Nederland doet sinds 1929 mee met de jaarlijkse viering.

De hele dag zullen er overal in de wereld gebedssamenkomsten plaatshebben, waardoor er 24 uur lang wordt gebeden. Het wordt een ketting van gebed de hele wereld door!

De workshop van het schrijvers Comité voor de viering van Wereldgebedsdag 2021 werd gehouden in de Presbyteriaanse kerk, Port-Vila, Vanuatu van 9 tot 13 april 2018. De workshop startte officieel het schrijfproces en de wereld zal het resultaat ontdekken op 5 maart 2021.

Samen bidden, samen vieren, samen delen!

We kunnen dit jaar helaas geen fysieke viering houden. Maar het zou heel jammer zijn als de mensen in Vanuatu na drie jaar wachten geen geld zouden krijgen. Toch kunt u hen wel steunen door een bijdrage over te maken op bankrekeningnummer: NL48 TRIO .39. 2248 39 t.n.v. Stichting Nederlands Comité Wereldgebedsdag onder vermelding van: collecte afd. Hellendoorn-Nijverdal (WGD heeft ANBI-status, dus fiscaal aftrekbaar).

De collecte wordt bestemd voor drie goede doelen. Dankzij uw bijdrage krijgen mensen in achtergestelde posities een steuntje in de rug.

Als alternatief voor de plaatselijke vieringen is in Lelystad een viering opgenomen die vanaf 25 februari beschikbaar komt op You Tube via:

Wereldgebedsdag; https://youtu.be/zCktlQZ75Mo

Er wordt nog geprobeerd om de viering via Hoi mogelijk te maken, maar dat is nog niet zeker. Volg de berichtgeving via Kerkwebsites, kerkbladen en de nieuwsbladen.

Meer  informatie op: Website www.wereldgebedsdag.nl en Facebook: Wereldgebedsdag Nederland.