Ds. B.H. (Bertine) van de Weg
Merelweg 1
7442 CA Nijverdal
tel. 0548-858867
e-mail: ds.vandeweg@pgnijverdal.nl

In 1973 ben ik geboren in Elburg en daar ben ik ook opgegroeid. Na de middelbare school heb ik een basisjaar gevolgd aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Hierna ben ik in Utrecht begonnen met de studie Theologie.
Komend uit de Gereformeerde Bond lag het niet voor de hand om als vrouw predikant te worden, maar dat was ook helemaal niet mijn bedoeling. In de loop van de studie veranderde dat en zo haalde ik het preekconsent en ging ik voor in kerkdiensten. Na bijbanen in de thuiszorg, bij het studentenuitzendbureau en in het kerkenwerk (catechese, jeugdwerk, Alpha-cursus, etc.) heb ik nog een tijdje gewerkt bij de financiële afdeling van een overheidsinstelling. Prima om dat een periode te doen en erg leerzaam, maar als ik op zondag ergens mocht voorgaan in een kerkdienst merkte ik dat daar mijn hart lag.
Altijd al hadden het geloof in de Vader, Zoon en heilige Geest en het bezig zijn met de Bijbel een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. En nee, ik ben geen perfecte gelovige, maar wat ik wel ben en graag wil zijn is een ‘mens van de weg’. Zo werden de eerste volgelingen van Jezus genoemd, omdat zij geloofden dat Jezus de weg tot God is.
Als ‘mens van de weg’ mocht ik mijn weg vervolgen als ‘dominee Van de Weg’ (of ook wel ‘dominee Bertine’) toen ik in 2008 bevestigd werd als predikant van de Protestantse Gemeente ’t Woudt-Den Hoorn. Daar heb ik veel geleerd, gevierd, geloofd, gelezen, gebeden, gehuild, gezongen, gelachen en gedeeld.
Nu gaat de weg verder in Nijverdal, samen met mensen van alle leeftijden op weg achter Jezus aan. Met vallen en opstaan, over bergen en door dalen, soms huppelend en springend en dan weer voetje-voor-voetje, maar altijd gericht op Hem die gezegd heeft dat Hij de ware weg ten leven is. Gaat u, ga jij mee?!