Info kerkdiensten

Het actuele overzicht van onze kerkdiensten vindt u op onze pagina Agenda.

Op zondagmorgen komt de gemeente bijeen rondom het Woord van God om samen de Goede Boodschap te vieren. Om half 10 in De Regenboog aan de Grotestraat 127 en op dezelfde tijd in Het Centrum aan de Constantijnstraat 7a.

In de morgendiensten is oppas en kindernevendienst aanwezig. De gemeenteleden worden welkom geheten door gastvrouwen en gastheren en na de dienst is er de mogelijkheid om samen koffie te drinken.

De avonddiensten worden om half zeven gehouden, samen met de Vrije Evangelische Gemeente. De plaats van samenkomst wordt vermeld in het kerkblad Het Kerkvenster en op de agenda van de website.

Corona

Wij volgen de rijksmaatregelen en willen bijdragen aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. In lijn hiermee zijn er twee gebruiksplannen opgesteld voor beide kerkgebouwen.

Voorbedeboek

In het portaal van de kerkgebouwen ligt elke zondagmorgen het voorbedeboek. Daarin kunnen gebedsintenties en voorbeden worden geschreven. De predikant neemt deze voorbeden in het gebed op, evenals de gebedsintenties die door de kinderen van de kindernevendienst worden meegenomen.

Gastheren/Gastvrouwen:
Contactadres: Corry ten Hove, corrytenhove@ziggo.nl (De Regenboog) en Anke Bosch, aboschvrugging@hetnet.nl (Het Centrum).

Oppasdienst:

Het Centrum:Inge Dasselaar, tel. 611911 bgg. telefoonbeantwoorder inspreken en/of mailen naar oppasdiensthetcentrum@pgnijverdal.nl

De Regenboog: Maaike Konijnenbelt, tel. 06-23398519, oppasdienstderegenboog@pgnijverdal.nl

Kindernevendienst:

Desiree Pastink, apastink@mail.com, kijk voor meer informatie op de pagina Kinderen 4-12 jaar.

Beamerteam en redactie Nieuwsbrief

Beamerberichten (dus niet de berichten die in de Nieuwsbrief kunnen worden opgenomen) kunt u vóór donderdagavond aanleveren bij beamer@pgnijverdal.nl en daarbij graag uw telefoonnummer vermelden voor eventueel overleg.

Berichten voor de Nieuwsbrief en afkondigingen graag zo beknopt mogelijk vóór vrijdagmorgen 10.00 uur doorgeven aan: nieuwsbrief@pgnijverdal.nl

KerkRadio of KerkTV

mogelijkheden de diensten vanuit de Kerk rechtstreeks of later mee te maken

1. Alleen luisteren:

– met een KerkWebRadio (KWR) aangesloten op een internetaansluiting
Deze maakt direct verbinding met uw favoriete kerk, maar u kunt ook een andere voorkeurskerk kiezen.

– met een KerkWebRadio (KWR) aangesloten op een Koekmanmobiel, als het helemaal niet mogelijk is om een internetaansluiting te krijgen dan is er deze mogelijkheid die gebruik maakt van het 4G-netwerk voor mobiele telefonie
Deze maakt direct verbinding met uw favoriete kerk, maar u kunt ook een andere voorkeurskerk kiezen.

2. Luisteren of kijken (rechtstreeks of later)
– op computer of laptop via www.kerkomroep.nl.
Kies plaats en kerk en klik op luisteren of kijken.

– op smartphone of tablet: met de app Kerkomroep.
Voor Iphone en Ipad gratis beschikbaar in de Apple Appstore onder de categorie Lifestyle.
De app voor Android-apparatuur via Google Play onder de zoekopdracht Kerkomroep. Bijzonder in de app is een button “Mijn kerken”, waaronder u uw voorkeuren opslaat. Zorg wel voor een goede wifi-verbinding.

– op TV.
Dit kan met een Google Chromecast, aangesloten op een HDMI-poort en wordt bediend met de Kerkomroep-app op uw smartphone.
– Op YouTube (ook via TV )

Met een abonnement hebt bij KPN, Online.nl of Xs4all heb je niet per sé een Chromecast, Apple TV of Smart tv nodig om Youtube op je tv te kijken. Bij deze tv aanbieders kun je Youtube kijken op je tv via het interactieve tv menu.

Ook bij Ziggo kun je via de Mediabox Youtube op je tv kijken.

Zie ook  Diensten beluisteren of bekijken

Kerkradio:

Aanvraag, aansluiting en storingsmelding:

Jan Nijland, tel. 618349 of Geri ter Avest, tel. 612077

Verzorging bloemen en Liturgische Bloemschikgroep

Francien Kaljouw, Francien.Kaljouw@solcon.nl

Ellen Kamp, jankamptransport@versatel.nl

Preekvoorziening doven:

Arie van de Vegt, tel. 611487

Preekvoorziening:

Anton Kreileman, tel. 614607, e-mailadres: anton432@gmail.com

Vervoer van ouderen naar kerkdiensten:

Gerrit en Hennie Mengerink, tel. 610602

Gereserveerde plaats?

In de Regenboog is een klein aantal plaatsen gereserveerd voor mensen met een beperking. Dat is te zien aan de kaartjes op de stoelen. Tot 10 minuten voor aanvang van de dienst worden de stoelen vrijgehouden. Voor vragen kunt u altijd bij de koster terecht, die op zondagmorgen te vinden is in het voorportaal/hal van de kerk. De koster is graag bereid u een plekje te wijzen als het u niet lukt een geschikte plaats te vinden.