De situatie voor christenen blijft extreem gevaarlijk. Zij worden beschouwd als een gevaar voor het land, en lopen kans in de gevangenis te komen, te worden gemarteld of zelfs gedood. Familie wacht hetzelfde lot. Naar schatting 50.000 tot 70.000 christenen zitten opgesloten in gevangenissen en werkkampen. Door de coronapandemie is de voedselschaarste toegenomen, ook zijn de grenzen gesloten, vluchten uit het land is vrijwel onmogelijk.

Kerkleider Bae en haar man werden verbannen naar een afgelegen dorp omdat ze Jezus volgen. “Door ons lijden is ons leven niet vervloekt. Nee, het is tot zegen van onze hemelse Vader. Hij kent ons lijden en luistert naar onze gebeden, we danken Hem voor wie Hij is.

Christenen leven onder voortdurende druk, samenkomen is zo goed als onmogelijk, toch gebeurt het soms in het diepste geheim. Enkele tientallen christenen hadden zich vorig jaar verzameld voor een bijeenkomst. Vlak voor de dienst zou beginnen, stormden leden van de politie en veiligheidsdienst naar binnen. De aanwezigen werden ter plekke geëxecuteerd.

Vermoedelijk was de informatie over de de bijeenkomst al van tevoren gelekt. Hun families zijn hoogstwaarschijnlijk gearresteerd en naar strafkampen gebracht; in totaal meer dan honderd mensen. In zo’n kamp worden gevangenen beestachtig behandeld en gedwongen tot zware arbeid. In Korea leven naar schatting 400.000 volgelingen van Jezus, ondanks decennia van intense vervolging.

  • Bid voor Bae en haar man en alle christenen die eenzaamheid ervaren
  • Bid voor de gevangenen, om Gods kracht en troost in hun uitzichtloze situatie

Bron: Open Doors

Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn