Deborah was een HBO-studente in Sokoto. Ze is op 12 mei gestenigd en verbrand door een woedende menigte jonge moslims. Ze werd ervan beschuldigd godslasterlijke taal tegen de profeet te hebben gebruikt in een groepsApp van school. Ze vond dat de App alleen voor studiedoeleinden en niet voor (in haar woorden) ‘onzinnige religieuze berichten’ moest worden gebruikt

Op school werd ze opgewacht door een woedende menigte die vanwege godslastering het recht in eigen hand namen. Ze vluchtte naar de beveiligingspost maar mannen trokken haar eruit en sloegen en stenigden haar. Haar bewusteloze lichaam werd in de brand gestoken. Nadat 3 verdachten waren opgepakt kwam een woedende menigte op de been. Twee kerken werden beschadigd en vele christenen zochten een veilige schuilplaats uit angst voor de gespannen situatie.

Op Pinksterzondag was de Franciscuskerk in Owo doelwit van een gruwelijke aanslag. Het dodenaantal staat inmiddels op zeventig en verschillende slachtoffers liggen met verwondingen in het ziekenhuis. Een deel van de aanslagplegers zou al tijdens de dienst in de kerk hebben gezeten. Op het moment dat het ‘Onze Vader’ werd ingezet ontstaken zij explosieven onder de 1.200 aanwezigen. De kerkgangers vluchtten naar buiten waar schutters hen stonden op te wachten. Zeker vijftig mensen vonden de dood.

  • Bid voor de familie van Deborah, dat ze troost vinden bij God en medechristenen
  • Bid voor de gewonden en de familie van de omgekomenen, dat ze niet met vergelding reageren

Bron: Open Doors

Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn