Ds. J. (Hans) van Dalen
Frederik Hendrikstraat 24
7443 ZK Nijverdal
tel. 0548-785715
e-mail: vandalen@dsvandalen.nl

Met een beetje fantasie kan ik zeggen: ‘Ik ben in de kerk geboren’. Toen ik in 1960 in Strijen (in de Zuid-Hollandse Hoekse Waard) ter wereld kwam, was mijn vader tijdelijk koster. Wij woonden pal naast de kerk. De band met de kerk is sindsdien onverbrekelijk gebleven. Met mijn uiteindelijk zes broers en zes zussen (jazeker: het gezin telde 13 kinderen!) groeide ik op in ‘keistad’ Amersfoort. Ook daar was de kerk een belangrijk onderdeel van ons leven. Ik deed er belijdenis en kreeg er de liefde voor theologie te pakken. Bovendien leerde ik via de kerk mijn vrouw Joke kennen. We ontvingen in 1981 Gods zegen over ons huwelijk in de trouwkapel van de monumentale Sint-Joriskerk. Als student werd ik die eerste jaren van ons huwelijk financieel onderhouden door Joke, die verpleegkundige werd. In Amersfoort werd onze oudste dochter Anne-Marleen geboren. Toen ik in 1989 als predikant bevestigd werd in Franeker kwam ruim een week later de tweede dochter Hanneke haar opwachting maken. In Franeker voelden we ons rijk gezegend toen we ook voor de derde keer vader en moeder werden: Marieke is onze jongste. Van Franeker trokken we in 1994 naar de Achterhoek. Tussen 1994 en 2003 was ik predikant in Aalten; van 2003 tot 2012 was Varsseveld de standplaats. Toen de meiden goed en wel de deur uit waren, kwam de roep uit Kudelstaart bij Aalsmeer. Tussen 2012 en 2019 hebben we het daar heel erg goed gehad. Toen in januari 2017 onze Marieke verongelukte hebben we er veel steun ontvangen. Bovenal ervaren we nu heel diep wat ‘de enige troost’ is die alleen de Here God ons bieden kan. Tussen 2012 en 2019 kregen we ook zes kleinkinderen. Ook in  Nijverdal hoop ik de HEER te dienen in het besef en vertrouwen dat ook deze gemeente ‘gemeente van Christus’ is.