1. Speciaal voor de Paasdagen: een bloemstuk op tafel, een krans om buiten op te hangen of een plantenbakje op het terras of balkon.

2.       Er is een groot en gevarieerd aanbod van boeken van prima kwaliteit. Letterlijk voor elk wat wils; voor jong en oud, verzamelaar en boekenwurm.

3.       Vele lp’s wachten op een koper. Vinyl is weer in; wees er dus bij.

4. Gezelligheid! Er is plaats en tijd voor een kop koffie/thee. En daarbij een heerlijke plak cake of koek. Of een appeltaartpunt? Liever een glas wijn of fris?

5.  Verkoop van vele creatieve producten: kussens (met eventueel bijpassend tafelkleed), plaids, tassen en schorten.  De creadoe-groep was er maanden druk mee.

6.       De bakker heeft de oliebollen gaar. En dat een week voor Pasen, een aparte sensatie!

7.       Tussen de middag is er soep en een broodje (met kroket?).

8.       Cd’s en dvd’s zijn er in overvloed. Als nieuw!

9.       Nog meer creativiteit: mooie houten symboolfiguren, waxinelichthouders en houten vlinders. Planken voor het serveren van hapjes of tapas. Je kunt er ook brood op snijden.

10.       Een verloting met vele prachtige prijzen.

11.       Om mee te nemen en thuis van te smullen: (kruid)koeken, (arretjes)cake, appeltaart en ander gebak in meerdere soorten.

12.       De timmerman is druk geweest met het maken van nestkastjes en houders voor potten pindakaas. Doe de vogels een plezier.

13.       De jeugdclub heeft paasversieringen gemaakt en wil die graag aan u verkopen.

14.   Van een van de liedborden (Heten die dingen zo?) uit De Regenboog is een klok gemaakt. Wie het hoogste bod (vanaf €25,00) doet gaat er na de markt mee naar huis.

15.   Om van te smullen: zelfgemaakte advocaat. We noemen het ‘Kerkgenot’. Neem een pot mee naar huis.

16.   Doe een bod (vanaf €50,00) op een bijbeltje uit 1909 met een gouden slotje. Het is het Nieuwe Testament en daarbij de psalmen en gezangen op hele noten. Ook alle belijdenisgeschriften staan erin. Na 16.00 uur is de hoogste bieder – uiteraard na betaling –  de nieuwe eigenaar.

17.   We zijn gewend de opbrengst van de Kerkmarkt te besteden deels aan een zendingsdoel en het andere deel in onze kerkgebouwen. Maar voor de Kerkmarkt 2022 konden we maar één goed doel bedenken: Oekraïne. Maar aangezien er ook veel vluchtelingen zijn uit andere landen, maken we de bestemming wat ruimer: Vluchtelingenwerk. En dan denken we met name aan het werk dat via de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn gedaan wordt voor vluchtelingen in onze regio, of ze nou uit Oekraïne, Syrië of een ander land komen.