Na de zomervakantie hopen we met een nieuwe groep een Alpha cursus te starten. Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om in tien bijeenkomsten op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.

De Alpha cursus is niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Ook niet aan een bepaalde achtergrond. Iedereen is welkom zoals hij/zij is. Ook voor kerkmensen blijken deze avonden heel waardevol te zijn om dingen nog eens echt duidelijk voor jezelf te krijgen.

De cursus behandelt de beginselen van het christelijke geloof zoals:
– Wie is Jezus
– Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?
– Wie is en wat doet de Heilige Geest?
– Waarom en hoe zou ik de bijbel lezen?
– Hoe kun je bidden?
– Hoe zit het met de kerk?
– Christen zijn, is dat niet saai, niet relevant in het leven en alleen maar ge- en verboden?

In 10 avonden worden deze onderwerpen behandeld. Je kunt al je vragen stellen. Niets hoeft, maar alles mag mits opbouwend.
Aan het begin van de avond wordt er een maaltijd geserveerd. De plaats van samenkomst is meestal in de huiselijke sfeer.
De kosten mogen geen belemmering zijn. Er is alleen een giftenpotje waar je zo je wilt en kunt aan de kosten kunt bijdragen. De kerk ondersteunt deze serie bijeenkomsten financieel. Er zit geen enkele verplichting vooraf of aan het eind van Alpha aan vast.

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Anton Kreileman (telefoon 06-136 514 49 en mail: anton432@gmail.com).