Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

WERELDGEBEDSDAG 2019

maart 1 | 19:00

“Jezus roept hier mensen samen die in woord, gebed en lied Gods aanwezigheid beamen”. Dit zijn de eerste regels van het welkomstlied dat op 1 maart 2019 in 183 landen zal worden gezongen. Dan gaat in 24 uur het gebed de hele wereld rond. Wereldgebedsdag is een Wereldgebeurtenis en de oudste oecumenische beweging ter wereld. De orde van dienst wordt ieder jaar door vrouwen in telkens een ander land samengesteld aan de hand van een thema. Dit jaar is de viering voorbereid door vrouwen uit Slovenië. Het thema voor de viering is: Welkom, God nodigt je uit!

Wereldgebedsdag is een wereldorganisatie. Al sinds 1929 wordt ook in Nederland deze internationale dag gevierd, thans in meer dan 500 plaatsen .Wij vieren dan ook ons 90-jarig bestaan! Eens in de vier jaar wordt een internationale en een regionale conferentie gehouden. De Europese conferentie wordt in 2019 georganiseerd in Nederland.
Bij gebed hoort ook delen. Tijdens de viering wordt één collecte gehouden voor drie goede doelen in Slovenië..
Iedereen, vrouwen en mannen, is welkom bij de viering op vrijdag 1 maart a.s. om 19.00 uur in de zaal van het Leger des Heils, Constantijnstraat 4 te Nijverdal (tegenover Albert Heijn).
De liturgie kost € 0,65. 

Meer informatie op www.wereldgebedsdag.nl en Facebook: Wereldgebedsdag Nederland

Gegevens

Datum:
maart 1
Tijd:
19:00
Evenement Categorie: